Börja bakblogga

Så skapar du en framgångsrik bakblogg

Vill du blogga som proffsen?

Då har du hittat rätt!

Här listar vi nämligen våra bästa tips för dig som älskar att baka, och vill dela med dig av din passion till andra entusiaster i köket.  

Med inspiration från några av Sveriges bästa bakbloggare har vi tagit fram ett säkert framgångsrecept. Snart kanske du är Sveriges nästa Baka med Frida!

Få fler läsare – utnyttja dina plattformar

Att få baksugna läsare att hitta just din blogg kan kännas som en omöjlig uppgift. Därför gäller det att utveckla en smart strategi. Det första (och enklaste) du kan göra är att dela din blogg på alla dina sociala medier. Be vänner och familj att i sin tur dela vidare och så har din blogg snart nåtts av tusentals personer.

En svårare (men roligare) väg att gå är att försöka synas tillsammans med din blogg i olika offentliga sammanhang. Varför inte ställa upp i en baktävling? Fredrik Nylén på Fredriks Fika kan säkerligen koppla delar av sina framgångar med sin medverkan i Hela Sverige Bakar.

Hitta din grej – och våga köra den fullt ut!

Manuela Kjeilen som driver vårt kära grannland Norges mest lästa bakblogg tror att hennes nyckel till framgång är hennes tydliga steg-för-stegbilder som guidar läsaren till ett lyckat resultat – precis som vår svenska bakblogg Lindas Bakskola.

Det gäller alltså att först ta sig en funderare kring vad man själv saknar i bakbloggsvärlden - och se till att fylla det hålet! I dagens bloggsfär är det oerhört viktigt att sticka ut, och det gör man bäst med eget kreativt innehåll.

Underlätta bakningen – använd bra verktyg

Vill du satsa helhjärtat på bakningen kan det definitivt värt att skaffa bra utrustning. Även om det kanske inte är det första du gör när du precis har startat din bakblogg är det en grym investering när du fått några följare.

Camilla Hamid på My Kitchen Stories listar sin köksassistent och sin köksvåg som favoritverktygen som hon menar verkligen har underlättat hennes bakning. KitchenAids verktyg är bland de bästa på marknaden och rekommenderas av både proffs och amatörer.