Vem som helst kan lära sig att baka. Det är ingen konst att blanda ihop ingredienser för att få ihop en deg eller smet. Dock finns det alltid potential till att bli ännu bättre i köket, vilket vi nu ska gå igenom.
Baka alltid i din takt och i lugn och ro. Se till att du alltid har fria ytor, bra recept och sätt på ugnen i tid för att minska stressen.
Smör förbättrar smaken och doften tack vare sina 100 olika aromämnen. Bakning med margarin ger inte alls samma god smak och doft.
Bara så lite som ett kryddmått ger ett otroligt lyft för smaken – framför allt i mjuka kakor och bakverk som innehåller choklad.
Detta gör du för att minska mängden klumpar i ditt bakverk.
Det finns inte riktigt samma utrymme för att experimentera vid bakning som det gör vid matlagning. Var därför noga med att hålla de mått som receptet säger. De mest exakta måtten får du genom att väga dina ingredienser.
Detta för att risken för en kompakt och seg smet ökar då luften slås ut.
3–4 minuter är en bra tid. Vispar du för länge riskerar du att få kakan att sjunka.
Det är väldigt viktigt att du lär känna din ugn. Även vart i ugnen du placerar dina bakverk. Oftast är det mitt i ugnen eller i den nedre delen.
När du bakar eller i övrigt är i köket är det viktigt att du har en bra spis och ugn, men också rätt bakverktyg. Detta för att få ut maximalt av din bakning och matlagning. Gasspisen.se erbjuder ett brett sortiment av moderna spisar, spiskåpor, gashällar och ugnar som garanterat hjälper dig att få en bra upplevelse i köket. En annan rekommendation är även att kolla in IKEA:s baktillbehör som ger dig rätt förutsättningar till bakningen. Lycka till!