Vegansk matkasse

En vegansk matkasse är precis vad det låter som – En matkasse som innehåller veganska råvaror till 100 procent. Är du själv vegan och har valt att leva efter en vegansk kosthållning? Ingenting är då enklare än att prenumerera på en vegansk matkasse för att slippa att handla och planera varenda middag. På Jämförmatkassar kan du bläddra bland flera olika veganska matkassar för att beställa hem den som faller dig bäst i smaken.

Skillnad mellan vegansk och vegetarisk matkasse

Det är inte alla som har koll på skillnaden mellan en vegansk och vegetarisk matkasse. Den största skillnaden är att en vegansk matkasse, till skillnad från en vegetarisk matkasse, enbart består av kost från växtriket. En vegetarisk matkasse kan, utöver kosten från växtriket, bestå av mejeri- och äggprodukter.

 

Personal perspective of a person holding vegan corn tacos filled with beans, mushrooms, corn, guacamole, pico di gallo, pickled onions, cilantro, vegan sour cream, chickpeas, and various peppers. Vancouver, British Columbia, Canada.  Taken on smartphone.

Mat i en vegansk matkasse

En vegansk matkasse är helt och hållet vegansk, vilket innebär att den inte innehåller några animaliska ingredienser. Typiska råvaror som skickas hem i en vegansk matkasse är bland annat:

  • Olika typer av baljväxter: Bönor, linser, ärtor etc.
  • Proteinråvara: Tofu, sojaprodukter, oumph etc.
  • Grönsaker / Rotfrukter: I alla dess former.
  • Frukt / Bär: I alla dess former.
  • Fullkornsprodukter: Pasta, havregryn, råris etc.