Börja bakblogga

Så här skapar du en framgångsrik bakblogg. En bakblogg är en helt underbar möjlighet att både få utlopp för sin bakinspiration och att dela med sig av sina bakverk!

Om du själv behöver inspiration kan du alltid läsa andra populära bakbloggar.

Vill du blogga som proffsen?

Då har du hittat rätt!

Här listar vi nämligen våra bästa tips för dig som älskar att baka, och vill dela med dig av din passion till andra entusiaster i köket.

Med inspiration från några av Sveriges bästa bakbloggare har vi tagit fram ett säkert framgångsrecept. Snart kanske du är Sveriges nästa Baka med Frida!

Hitta din grej – och våga köra den fullt ut!

Manuela Kjeilen som driver vårt kära grannland Norges mest lästa bakblogg tror att hennes nyckel till framgång är hennes tydliga steg-för-stegbilder som guidar läsaren till ett lyckat resultat – precis som vår svenska bakblogg Lindas Bakskola.

Det gäller alltså att först ta sig en funderare kring vad man själv saknar i bakbloggsvärlden - och se till att fylla det hålet! I dagens bloggsfär är det oerhört viktigt att sticka ut, och det gör man bäst med eget kreativt innehåll.

Underlätta bakningen – använd bra verktyg

Vill du satsa helhjärtat på bakningen kan det definitivt värt att skaffa bra utrustning. Även om det kanske inte är det första du gör när du precis har startat din bakblogg är det en grym investering när du har fått några följare.

Camilla Hamid på My Kitchen Stories listar sin köksassistent och sin köksvåg som favoritverktygen som hon menar verkligen har underlättat hennes bakning. KitchenAids verktyg är bland de bästa på marknaden och rekommenderas av både proffs och amatörer.

Skaffa erfarenheter – sök praktik på ett bageri

Långt ifrån alla bakbloggare har en bakgrund som konditor eller bagare. Men professionella erfarenheter kan definitivt få dig att sticka ut. Robban som driver bakbloggen Robbans Bästa har själv praktiserat på bageri Lundmark i Stockholm.

Därför är vårt tips att söka praktik på ett bageri som du tycker om med proffsigt CV och personligt brev. Ladda hem en cv-mall och en mall för det personliga brevet så är ansökan snart klar. Sedan är det bara att ge sig ut och hämta erfarenheter från arbetslivet!

Få fler läsare – utnyttja dina plattformar

Att få baksugna läsare att hitta just din blogg kan kännas som en omöjlig uppgift. Därför gäller det att utveckla en smart strategi. Det första (och enklaste) du kan göra är att dela din blogg på alla dina sociala medier. Be vänner och familj att i sin tur dela vidare och så har din blogg snart nåtts av tusentals personer.

En svårare (men roligare) väg att gå är att försöka synas tillsammans med din blogg i olika offentliga sammanhang. Varför inte ställa upp i en baktävling? Fredrik Nylén på Fredriks Fika kan säkerligen koppla delar av sina framgångar med sin medverkan i Hela Sverige Bakar.

Tänk på din kamerautrustning

Idag är det otroligt viktigt att nå ut rätt med sin blogg eller vlogg.

Ska du skapa en blogg - investera i en bra kamera som ger dig bra bildmaterial. Är du inne på att skapa en vlogg istället, köp då en bra filmkamera där du både kan se dig själv och samtidigt få bra skärpa i filmen.

Glöm inte att skapa värde i allt du gör!