Visste du att du kan göra vegansk sashimi? Det är väldigt enkelt – den vanliga laxen by ut mot en vegansk variant. Det finns många fördelar med att äta vegansk lax. Det är både klimatsmart och även bra ur ett hälsoperspektiv. Nedan har vi tagit fram ett helt veganskt recept på sashimi – som förbereds med endast några få steg.
Antal portioner: 2 st
Tidsåtgång: 10 min
Det är inte svårt att få tag i veganskt alternativ till fisk. Det finns vegansk lax som både är gluten- och sojafri. Laxen innehåller Omega 3-rika oljor av linfrö och raps. Dessutom är innehållet framtaget för att efterlikna fiskens naturliga struktur och smak.
Det finns flera fördelar med att äta vegansk mat – inte minst att du minskar klimatavtrycket och bidrar till ett mer hållbart samhälle. Ta del av fem fördelar med vegansk mat nedan:
Vill du lära dig mer om vegansk kost och hur du ska tänka kring mineraler och näringsämnen när du utesluter kött? Läs mer på Livsmedelsverket.